HBO-hackers lekken weer Game of Thrones-scripts, eisen miljoenen

 In RTL Nieuws

Gepubliceerd: 8 augustus 2017 via rtlnieuws.nl  


De hackers die tv-bedrijf HBO te pakken nemen hebben weer materiaal online gezet. Ook worden er miljoenen losgeld geëist.

De groep, die zich Mr. Smith noemt, publiceerde vijf scripts van Game of Thrones, waarvan één van een nog niet uitgezonden aflevering. Ook zetten de hackers volgens Wired allerlei interne HBO-documenten online, waaronder e-mails, financiële overzichten, arbeidscontracten en marketingplannen.

Volgens persbureau AP eisen de hackers miljoenen in bitcoins van de zender om verdere publicatie van gestolen documenten te voorkomen. 

Losgeld

Hollywood Reporter bericht dat de hackers een video van een brief hebben gestuurd naar HBO-baas Richard Plepler waarin het geld wordt geëist. De deadline voor betaling is drie dagen na verzending van de brief. Het is onduidelijk wanneer de cybercriminelen de losgeldeis hebben verstuurd.

HBO laat in een reactie weten nog altijd onderzoek te doen naar de hack. Een woordvoerder stelt tegen Wired dat er geen reden is om te veronderstellen dat het hele e-mailsysteem van het bedrijf is gehackt. Hij ging verder niet in op de losgeldeis van de hackers. Die claimden eerder in totaal 1,5 terabyte aan data van de betaalzender te hebben gestolen.  

Privé-data medewerkers

Naast bestanden rond de series van HBO lijken de hackers ook lijsten met persoonlijke informatie van tal van HBO-medewerkers in handen te hebben. Zo lijken de hackers toegang te hebben tot het zakelijke e-mailaccount van een HBO-manager.

De HBO-hack doet denken aan de Sony-hack van 2014. Bij het Japanse bedrijf werd toen 100 terabyte aan gestolen data online gezet

Recent Posts